Een elektriciteitssnoer die aan een elektrisch apparaat zit bevestigd heeft eigenlijk nooit exact de juiste lengte. Vrijwel altijd is het snoer te lang of te kort. Heb je extra lengte nodig, dan kan je gebruikmaken van een verlengsnoer. Is het elektriciteitssnoer te lang, dan kan je de lengte die je teveel hebt bij elkaar binden met een tiewrap of een speciale kabelbinder. Dit is een nette manier om te lange snoeren weg te werken. Soms is dit echter niet de gewenste oplossing en zie je liever niet een bij elkaar gebonden bundel snoeren in het zicht hangen. In dat geval moet je het elektriciteitssnoer inkorten. Hoe je dit veilig doet kan je hier lezen.

Nieuwe stekker op het snoer monteren

Wanneer het elektrische apparaat, waarvan je het snoer wilt inkorten, een stekker heeft die je met een paar schroeven open kunt draaien dan stelt de taak die je wilt uitvoeren niet veel voor. In de meeste gevallen zijn elektriciteitssnoeren van apparaten echter voorzien van een stekker die je niet los kunt maken. In dat geval zal je een nieuwe stekker op het snoer moeten monteren. Probeer niet een stuk uit het midden van het snoer te knippen om deze later weer aan elkaar te verbinden. Dit is geen veilige manier van inkorten en kan voor brandgevaar zorgen. Knip een gedeelte van het snoer met de bestaande stekker af monteer een nieuwe stekker.

Elektriciteitssnoer strippen en vastzetten

Het monteren van een stekker op een elektriciteitssnoer is helemaal niet moeilijk. Op het moment dat je de stekker openmaakt door een of twee schroeven los te draaien zie je dat de elektriciteitsdraden eenvoudig vast te zetten zijn. Hier is wel een goede voorbereiding van het snoer voor nodig. Het isolatiemateriaal om het elektriciteitssnoer moet je eerst strippen met een striptang. Vervolgens strip je ook een gedeelte van het isolatiemateriaal van de twee draden in het snoer. De twee gestripte uiteindes kan je vastzetten in de stekker en hiermee is het elektriciteitssnoer veilig ingekort.

Call Now Button