Veel mensen zijn op zonnige dagen in hun tuin of op hun balkon te vinden. Hartstikke lekker natuurlijk, maar vaak ook hartstikke warm. Een momentje in de schaduw doorbrengen is dan ook geen overbodige luxe. Met behulp van zonwering kunt u dit makkelijk bereiken. Hierdoor creëert u niet alleen schaduw, maar zorgt u er ook nog eens voor dat het in uw woning een stuk minder warm wordt. Een zonwering is duur in de aanschaf en wanneer u hem vervolgens laat plaatsen worden de kosten alleen nog maar hoger. Daarom leggen wij u hier uit hoe u zelf elektrische zonwering kunt aansluiten.

Voorbereiding

Voordat u begint met het ophangen van uw zonwering, moet u natuurlijk wel precies weten waar het moet komen te hangen. Daarnaast moet u met een aantal dingen rekening houden. Zo moet er een stopcontact in de buurt zitten wanneer u kiest voor elektrische zonwering. Het is verstandig om het stopcontact aan de binnenzijde van uw woning te plaatsen. Vervolgens moet er natuurlijk een gat in de muur geboord worden om de elektra door te voeren.

Zonwering bevestigen

Indien u de elektra heeft doorgevoerd, kunt u beginnen met het bevestigen van de zonwering. In de meeste gevallen is dit niet heel lastig, aangezien de zonwering vaak in één geheel afgeleverd wordt. Hierdoor hoeft u eigenlijk alleen nog maar een aantal schroeven in de muur te boren, zodat het systeem blijft hangen.

Elektra aansluiten

Is het u gelukt om de zonwering op te hangen? Dan is het nu tijd om de elektra aan te sluiten. Indien u de elektra niet aansluit, kunt u immers geen gebruik maken van de zonwering. Het aansluiten van de elektra moet uiterst nauwkeurig gebeuren, aangezien de zonwering anders niet werkt. Heeft u geen ervaring met het aansluiten van elektra? Dan is het verstandig om hiervoor een elektricien in te schakelen. Hij kan de elektra voor de zonwering op de juiste wijze aansluiten, waardoor u er optimaal gebruik van kunt maken.