24/7 bereikbaar

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij het vervangen van de groepenkast noodzakelijk kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan overbelasting van de groepen, blikseminslag of ernstige slijtage. Ook bij nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kan het plaatsen van een nieuwe groepenkast verstandig zijn. Wij helpen u hier graag bij. Onze ervaren elektriciens kunnen voor u uw groepenkast vervangen in Utrecht. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en bent u verzekerd van een optimaal eindresultaat.

Wanneer moet ik een groepenkast vervangen in Utrecht?

 • Als u een oude stoppenkast heeft. (Een moderne groepenkast is betrouwbaarder en veiliger dan de oude stoppenkasten die we soms nog aantreffen.)
 • Als slijtage of defecten aan de oude groepenkast niet meer te repareren zijn.
 • Als u (extra) grootverbruikers wilt gaan gebruiken. (Denk aan witgoed of een kookplaat, een zogenaamde perilex aansluiting.)
 • Als u apparaten wilt gebruiken die een hogere spanning (krachtstroom) nodig hebben. (Denk aan een sauna of warmtepomp.)
 • Als u zonnepanelen wilt aansluiten of elektrisch gaat rijden.
 • Als u gaat verbouwen/uitbouwen en extra groepen wilt aanleggen.
 • Als de aarding niet meer goed werkt of ontbreekt. Een aardlekschakelaar is sinds de jaren ’70 verplicht, sommige oudere huizen hebben deze nog niet.

Ook als u regelmatig last van kortsluiting heeft dan kan het vervangen van uw groepenkast raadzaam zijn. De groepenkast kan namelijk dermate ernstig versleten zijn dat de stoppen voortdurend zullen springen. Het oplossen van de kortsluiting door de stoppen te vervangen heeft dan geen effect. Ook bij een blikseminslag kan er schade aan de groepenkast zijn ontstaan, doordat er een te grote hoeveelheid stroom door de groepenkast heeft gelopen. Ook in zo’n situatie is het vervangen van de gesprongen stoppen vaak niet voldoende om de problemen te verhelpen.

Kan ik de groepenkast zelf vervangen?

Over het algemeen is het niet aan te raden om zelf met de groepenkast aan de slag te gaan. Dit is een specialistische klus en het is belangrijk dat de installatie correct verloopt. Als u zelf aan de slag gaat kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, zowel tijdens het installeren als achteraf tijdens het gebruik van de groepen. Slecht functionerende groepenkasten kunnen namelijk brand veroorzaken! Ook mag u sommige groepenkast klussen niet zelf doen: dit is verboden door de energiemaatschappij, of u kunt problemen krijgen met de verzekering. Daarnaast is het belangrijk dat u let op alle keurmerken en goed nadenkt over de type aansluitingen die u nodig heeft. Kortom, indien u niet voldoende verstand heeft van zaken raden wij u aan om toch een professionele elektricien in te schakelen.

Een groepenkast uitbreiden in huis

groepenkast vervangen UtrechtSoms is een groepenkast vervangen niet direct noodzakelijk, maar moet de groepenkast wel worden uitgebreid om kortsluiting te voorkomen. Ook voor het uitbreiden van de groepenkast kunt u op onze hulp rekenen. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als u een groot stroomverbruiker wilt gaan gebruiken. Voorbeelden van groot stroomverbruikers die in veel woningen gebruikt worden zijn elektrische kooktoestellen, een jacuzzi en soortgelijke stroomvreters. Twijfelt u over het uitbreiden van de groepenkast? Wij voorzien u graag van passend advies over de noodzaak van het uitbreiden of vervangen van uw groepenkast. Neem direct telefonisch contact op met een van onze experts via 030-2080167!

Waarom kiest u voor ons?

 • Elektra specialisten
 • Veilig en vakkundig
 • Ervaren elektromonteurs
 • 24/7, ook noodgevallen

Waarom kiest u voor ons?

 • Elektra specialisten
 • Veilig en vakkundig
 • Ervaren elektromonteurs
 • 24/7, ook noodgevallen

24/7 bereikbaar

Call Now Button