24/7 bereikbaar

stopcontact aanleggen utrechtBent u momenteel bezig met de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning? De kans is erg groot dat u in dit geval aansluitpunten voor uw verlichting nodig heeft. Of wilt u misschien stopcontacten laten installeren. Onze elektriciens kunnen u hierbij helpen! In de afgelopen jaren hebben we namelijk een ruime expertise opgebouwd in het aanleggen van stopcontacten in Utrecht en het aansluiten van lichtaansluitpunten. Nadat deze aansluitpunten op het elektra netwerk in uw woning zijn aangesloten kunt u lampen vaak zelf ophangen. Mocht u dit ook liever door een elektricien laten doen dan zijn we u natuurlijk graag van dienst. Waar wilt u een stopcontact aanleggen in uw woning?

Zelf een stopcontact aanleggen in huis

Naast de hulp die wij u kunnen bieden bij stopcontacten aanleggen, kunt u ook zelf stopcontacten aanleggen mits u hier ervaring mee heeft. Op internet staan veel instructievideo’s en stappenplannen die duidelijk uitleggen hoe u stopcontacten aan kunt sluiten in uw woning. Het is erg belangrijk dat het aansluiten van stopcontacten op de juiste wijze gebeurt om complicaties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan kortsluitingen, stroomstoringen, en schokken tijdens het aansluiten van een stopcontact. Hoe kunt u zelf een stopcontact aanleggen?

 1. Welke apparaten wilt u aansluiten? Wanneer u apparaten met een groot vermogen (bijvoorbeeld een droger) aan wilt sluiten op het stopcontact moet u mogelijk eerst uw groepenkast uitbreiden. De groep waar het stopcontact mee zit verbonden moet de extra vraag aan stroom wel aankunnen. Voor kleinere apparaten voldoet de huidige groep in de meeste gevallen.
 2. Zet de stroom uit.
 3. Frees een goot uit vanaf de centraaldoos naar waar het stopcontact moet komen. De stroomdraden komen vanaf de centraaldoos naar het stopcontact te lopen.
 4. Snijdt een elektriciteitsbuis op maat voor in de goot. De kabels komen niet los in de frees te liggen: de buis beschermt de draden. Maak de buis goed vast aan de muur.
 5. Trek de stroomdraden door de buis heen. Hiervoor kunt u het beste een trekveer gebruiken.
 6. Bevestig de stroomdraden aan de contactpunten in het stopcontact. Strip een deel van de bescherming van de draad eraf zodat u ze aan het contact kunt koppelen. (Bruin = stroomaanvoer, blauw = stroomafvoer, geel/groen = aarding, zwart = schakeldraad.)

Twijfelt u over uw eigen vaardigheden in het aansluiten van de stopcontacten of lichtaansluitpunten? Of weet u niet hoe u deze klus veilig kan uitvoeren? Schakel dan altijd een elektricien van ons installatiebureau in. Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Hulp van onze elektricien inschakelen

Door de hulp van onze elektricien in te schakelen voor het aanleggen van stopcontacten of het aansluiten van lichtaansluitpunten bent u verzekerd van een optimaal eindresultaat. Dankzij de ervaring die onze elektriciens hebben opgebouwd is de kans op vervelende complicaties erg klein. U moet er toch niet aan denken dat u kort na het aanleggen van stopcontacten al met kortsluitingen en stroomstoringen in huis te maken krijgt? Wij helpen u dit te voorkomen. Bel onze elektricien via 030-2080167! Dan maken we alles in orde.

Waarom kiest u voor ons?

 • Elektra specialisten
 • Veilig en vakkundig
 • Ervaren elektromonteurs
 • 24/7, ook noodgevallen

Waarom kiest u voor ons?

 • Elektra specialisten
 • Veilig en vakkundig
 • Ervaren elektromonteurs
 • 24/7, ook noodgevallen

24/7 bereikbaar

Call Now Button