Bij een aan- of verbouw van uw woning kan het noodzakelijk zijn om uw zekeringskast te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing waar u van uw gang, waar de meterkast momenteel hangt, een grotere ruimte wilt maken als bijkeuken. In zo’n geval kan de groepenkast niet blijven hangen en zult u deze wellicht naar een andere ruimte in huis willen verplaatsen. Een groepenkast verplaatsen is geen klus die u eenvoudig zelf uit kunt voeren! Het is zodoende verstandig om voor deze klus de hulp van onze elektricien in te schakelen. Een meterkast verplaatsen in Utrecht is voor onze elektricien een relatief eenvoudige klus, door de ervaring die wij in het verleden hebben opgedaan op dit gebied.

Veranderingen in uw meterkast doorvoeren

Meterkast verplaatsen UtrechtEen meterkast verplaatsen geeft u de mogelijkheid om uw groepenkast aan te passen. Bij een aanbouw zal het noodzakelijk zijn om nieuwe groepen aan uw meterkast toe te voegen. In een woning heeft iedere ruimte immers een eigen groep in de groepenkast. Ook kan uw meterkast dermate sterk verouderd zijn, dat deze niet langer aan de laatste richtlijnen voldoet. In zo’n geval kan het verplaatsen van de meterkast een moment zijn om uw groepenkast aan te passen naar de laatste richtlijnen op dit gebied. Onze elektriciens kunnen u hierbij helpen. Vooraf zullen we met u doornemen op welke manier u de groepenkast aan kunt passen.

Bent u van plan om binnenkort een grootstroomverbruiker in uw woning te gaan gebruiken? In dat geval is het noodzakelijk om een 1-fase-aansluiting in huis aan te passen naar een 3-fase-aansluiting. Met een 3-fase-aansluiting kunt u een hoger voltage leveren, wat bijvoorbeeld voor een elektrisch kooktoestel noodzakelijk zal zijn. Het is bij veel verzekeraars niet toegestaan om deze 3-fase-aansluiting zelf in uw groepenkast te plaatsen. Onze elektriciens kunnen u hierbij helpen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar!

Meterkast verplaatsen en aansluiten

Nadat u een indeling voor uw nieuwe meterkast heeft gemaakt, kunnen we de groepenkast verplaatsen. Bij het verplaatsen van de groepenkast is het erg belangrijk dat deze op de juiste manier op de nieuwe plek wordt aangesloten. Fouten in de aansluiting van een meterkast zouden op termijn voor vervelende kortsluitingen en stroomstoringen kunnen zorgen. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen! Onze elektriciens helpen u hierbij door de meterkast op een vakkundige en professionele wijze voor u te verplaatsen. Naar welke plek binnen uw woning wilt u uw meterkast verplaatsen?

Waarom kiest u voor ons?

  • Elektra specialisten
  • Veilig en vakkundig
  • Ervaren elektromonteurs
  • 24/7, ook noodgevallen

24/7 bereikbaar

Bel ons! 030 208 0167