Verreweg de meeste woningen in ons land worden verwarmd met behulp van de centrale verwarming. Een cv ketel verwarmt hiervoor allereerst het water in de installatie. Het water geeft de warmte vervolgens af aan de koude lucht in een ruimte. Hierdoor ontstaat binnen de kortste keren een aangename temperatuur. Er zijn echter ook mensen die hun woning verwarmen met behulp van een kachel. Nu denk je waarschijnlijk direct aan een houtkachel. Er zijn echter ook andere manieren om jouw woning te verwarmen met behulp van een kachel. Neem bijvoorbeeld een elektrische haard. Wij vertellen je hier alles over deze manier van verwarmen!

Waarom een elektrische haard?

Niet iedereen ziet een elektrische haard zitten. Toch heeft zo’n haard wel degelijk de nodige voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen rookkanaal nodig. Er vindt immers geen verbranding plaats, waardoor er ook geen rook vrijkomt. Ook kan een gasleiding achterwege blijven, iets wat bij een gaskachel wel nodig is. Het enige wat je nodig hebt om de kachel te gebruiken, is stroom. Tot slot deze haard ook volledig ingebouwd worden. Hierdoor wordt het geheel netjes weggewerkt, waardoor zo’n kachel prima in jouw woning past!

Installeren van de haard

Zie je een elektrische haard al helemaal zitten? Dan ben je de verschillende opties vast en zeker al aan het bekijken. Heb je er reeds eentje gevonden? Laat de haard dan installeren door een professionele elektricien. Waarom? Omdat zo’n vakman precies weet hoe hij een elektrische haard moet installeren. Ga je zelf met de kachel aan de slag? Dat kan natuurlijk ook. Kijk in dat geval niet raar op wanneer de elektrische haard niet werkt na plaatsing. Zo’n kachel wordt namelijk met regelmaat verkeerd geplaatst. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de kachel niet werkt. Wil je er zeker van zijn dat het apparaat direct werkt na installatie? Doe dan een beroep op een elektricien.

Call Now Button