Waar LED verlichting al erg energiebesparend werkt, doet nu ook sensorverlichting zijn intrede in de duurzame verlichtingswereld. Wanneer u de lampen in huis alleen gebruikt wanneer u beweegt of langsloopt, kan dit significant schelen op uw uiteindelijke energierekening. Sensorverlichting zorgt in menig huishouden al voor goede energiebesparing. En steeds meer mensen geven aan dat zij behoefte hebben aan deze vorm van verlichting. In dit artikel leest u meer over het vernieuwende sensorverlichtingsconcept. U vindt hier ook de voor- en nadelen terug!

De voordelen van sensorverlichting

Sensorverlichting speelt een belangrijke rol in het tegengaan van inbraken. Wanneer u sensorverlichting bij uw voor- of achterdeur plaatst, denkt de inbreker wel twee keer na of hij bij u zal inbreken. Ze worden door de sensorverlichting namelijk direct in de spotlight gezet. Sensorverlichting werkt met infraroodstraling. Dit betekent dat de verlichting aanspringt wanneer er een persoon of dier in de buurt komt. Het handige aan sensorverlichting is, dat u zelf kunt bepalen voor hoe lang het licht na activatie aan blijft staan. Er bestaan ook schemersensoren. Deze soort verlichting springt aan zodra het buiten donkerder wordt dan wanneer het daglicht is!

Waar dient u rekening mee te houden?

Doordat sensorverlichting nog een redelijk nieuw concept is, betaald u hier ook een behoorlijke prijs voor. Het kan zijn, dat u goedkoper uit bent als u gewoon een lichttimer aanschaft. Dan stelt u van tevoren een tijd in, wanneer uw lampen aan moeten schieten. Dit helpt eigenlijk even goed tegen de inbrekers, omdat zij ten alle tijden zullen denken dat er iemand thuis is. Maar wanneer u het mooi vindt en het geld ervoor over heeft, raden wij u zeker aan om sensorverlichting aan te schaffen! Sensorverlichting binnenshuis, biedt u en uw kinderen overigens meer veiligheid in de nachten. Doordat u altijd ziet waar u loopt, kunnen er geen vervelende misstappen of valpartijen meer plaatsvinden.

Call Now Button