Wie wil er nou niet makkelijk geld besparen? Je energierekening is iets dat vaak onnodig hoog is. Je verbruikt op talloze manieren energie terwijl je daar eigenlijk niets mee doet. Dat is zonde en reden genoeg om te gaan besparen!

Apparaten niet in gebruik? Zet ze gewoon uit!

Heel veel mensen hebben in huis apparaten aan staan die ze eigenlijk niet gebruiken. Denk maar eens aan de televisie die de hele dag op stand by staat. Of denk maar eens aan de telefoonoplader die de hele dag ongebruikt in het stopcontact zit. Of aan computers die in slaapstand worden gezet in plaats van helemaal uitgeschakeld; ook die gebruiken continu stroom.

Schaf nieu elek we, zuinige apparatuur aan

Het klinkt misschien ietwat tegenstrijdig: besparen door geld uit te geven. Toch kan het, we noemen het ook wel investeren. Door bijvoorbeeld je huidige, ouderwetse koelkast met energielabel Z te vervangen door een koelkast met energielabel A+++. Uit onderzoek blijkt dat 87 procent van de Nederlandse huishoudens een koelkast pas vervangt als deze kapot is. Logisch natuurlijk, want geld is geld, maar op de lange termijn kun je juist geld besparen door een koelkast wat eerder te vervangen. Koelkasten gaan lang mee, en tegen de tijd dat ‘ie kapot gaat zijn er allang nieuwere modellen en technieken waardoor de koelkasten veel zuiniger zijn dan ooit tevoren. Overweeg daarom eens om gewoon een nieuwe koelkast te halen, of reken in ieder geval eens uit wat het je op jaarbasis zou kunnen besparen en wanneer je je investering dus terug hebt verdiend.

Call Now Button