Wist u dat ledlampen zo’n 75 procent zuiniger zijn dan halogeenlampen en wel 85 procent zuiniger zijn dan gloeilampen? Reden temeer om te kiezen voor ledlampen. Zo zijn er nog wel meer tips om energie te besparen door op het gebied van verlichting andere keuzes te maken.

Ledlampen

Allereerst kunt u er dus voor kiezen om bestaande lampen te vervangen door ledlampen. U kunt hierbij verschillende strategie├źn hanteren. Allereerst kunt u ervoor kiezen om alle lampen in huis te vervangen. Dat is de meest rigoureuze keuze maar hierbij heeft u wel direct een forse stroombesparing te pakken. Wel moet u daarvoor flink in de buidel tasten; helaas zijn lampen niet heel goedkoop. Een andere optie is om enkel de grootverbruikers – de lampen die vaak aan staan – te vervangen door ledlampen. U hebt dan direct de grootste besparing te pakken. De overige lampen kunt u dan vervangen wanneer ze stuk gaan. Optie drie is om alles geleidelijk te doen en per kapotte lamp die desbetreffende lamp te vervangen door een ledlamp.

Ruimte uit? Licht uit!

Wanneer u een ruimte verlaat, kunt u het beste het licht uitschakelen. Veel mensen hebben op tal van plekken in huis licht branden terwijl ze gewoon in de woonkamer zitten. Let er ook op dat alle lampen uit zijn wanneer u uw woning verlaat.

Gebruik het daglicht

Probeer uw ritme iets meer aan te passen aan de hoeveelheid zonlicht. Wanneer de zon schijnt is het onnodig om lampen aan te doen in ruimtes waar genoeg licht van buiten naar binnen komt.

Call Now Button