Gloeilampen zijn verboden en LED verlichting is helemaal hot. Toch? Dat is zeker het geval. Het gebruik van gloeilampen is zeker nog niet verboden, maar het is niet de bedoeling dat er nog steeds nieuwe gloeilampen worden gemaakt met als doel deze aan consumenten te verkopen. Dat is ook geenszins nodig. Tegenwoordig hebben we namelijk LED verlichting wat tal van voordelen biedt boven het gebruik van gloeilampen. Dat komt voor sommigen ongeloofwaardig over. LED verlichting was toch dat licht wat zo onprettig aanvoelde met die bolletjes die veel te groot waren? Dat was inderdaad het geval, maar tegenwoordig heeft LED verlichting tal van voordelen boven gloeilampen en is er eigenlijk geen reden meer om gloeilampen te gebruiken in plaats van LED lampen.

LED lampen zijn zuiniger

led lampLED lampen gebruiken voor een gelijke lichtopbrengst slechts 15 procent van de energie die een gloeilamp nodig heeft. Dat is een forse besparing op de energierekening! Een gloeilamp van 100 Watt brengt dus net zoveel licht op als een LED lamp van 15 Watt. En een gloeilamp van 20 Watt (bijvoorbeeld als nachtlampje) is er al als LED lamp van slechts 3 Watt.

LED lampen gaan langer mee

Waar een gloeilamp zo’n 1.000 uur mee gaat, gaat een LED lamp ongeveer 30.000 uur mee. Dat is een behoorlijk verschil waardoor je aanzienlijk minder lampen hoeft te vervangen. Dat scheelt dus flink op jaarbasis en is bovendien nog eens stukken beter voor het milieu aangezien er minder lampen geproduceerd en vernietigd hoeven te worden.

Call Now Button