Hoewel u hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een blikseminslag in huis. In het ergste geval gaat een blikseminslag gepaard met een brand, waarbij voor duizenden euro’s aan schade kan ontstaan. Ook wanneer een brand voorkomen wordt, kan een blikseminslag voor schade zorgen. Door de enorme hoeveelheid stroom die door de elektriciteitskabels loopt zullen veel elektrische apparaten niet langer naar behoren werken. Daarbij kunnen de elektriciteitskabels zelf ook beschadigen. De hulp van de elektricien van ons elektricienbedrijf is in dit geval wenselijk. Een elektricien kan u namelijk helpen bij het herstellen van de ontstane schade aan uw woning.

Hoe voorkom ik schade bij een blikseminslag?

Nog beter is het natuurlijk als het u lukt om de schade bij een blikseminslag te voorkomen. Dit doet u door de elektrische apparaten in huis uit het stopcontact te trekken bij een hevige onweersbui. Let erop dat het hierbij niet voldoende is om de elektrische apparaten enkel uit te schakelen. Ze moeten uit het stopcontact getrokken worden om te voorkomen dat er nog stroom door de apparaten kan lopen.

Om ook de kans op lichamelijk letsel te minimaliseren is het raadzaam om geen warm bad of een warme douche te nemen bij een onweersbui. Kijk ook niet te lang naar de bliksemschichten als deze in de buurt van uw woning ontstaan. Dit kan er in het ergste geval voor zorgen dat u blind wordt.

Een stroomstoring verhelpen bij een blikseminslag

In vrijwel alle gevallen zal een blikseminslag gepaard gaan met een stroomstoring in huis. Zorg ervoor dat u de stroomstoring door een elektricien laat verhelpen, om te voorkomen dat u op een later moment opnieuw te maken krijgt met een kortsluiting of stroomstoring. De bron van een stroomstoring ligt in sommige gevallen bij de netbeheerder.

Call Now Button