We hebben allemaal al wel eens over inductie gehoord, maar toch weet menig Nederlander er te weinig van om er iets zinnigs over te kunnen zeggen. Dat, terwijl het voor veel personen toch zeker relevante materie is! Daarom hebben we een elektricien gevraagd om eens iets te vertellen over inductie: wat is het precies en hoe werkt het?

Elektriciens doen veel meer dan enkel het aanleggen van stroomkabels. Ze kunnen tal van klussen in en rondom de woning feilloos uitvoeren. Het aanleggen van sensoren, hotelschakelaars, zonnepanelen en ga zo maar door: een elektricien draait er doorgaans zijn hand niet voor om. Dat geldt ook voor inductie, want ook daar weet onze loodgieter veel over te vertellen.

Hoe werkt inductie precies?

Koken met inductie werkt met een inductiekookplaat en een speciale pan. In de pan wordt, met behulp van de inductiekookplaat, middels magnetische velden warmte opgewekt. Het grote verschil met andere vormen van koken is dat de warmte dus echt in de pan ontstaat, in plaats van er direct onder. Het verschil in energie is daardoor zeer gering waardoor koken met een inductiekookplaat erg efficiënt is. Andere voordelen zijn dat de platen makkelijk schoon zijn te maken (de kookplaat is gewoon glad), de plaat zichzelf uit kan schakelen indien deze niet in gebruik is en de plaat sneller afkoelt, wat veiliger is voor kinderen.

Call Now Button