Het aanleggen van elektra in de tuin is een behoorlijk precies klusje. Het aansluiten van elektriciteit komt uiteraard altijd al erg nauw, maar wanneer het gaat om elektra in de tuin is het extra belangrijk dat alles waterdicht gemaakt wordt en beschermd blijft. Bijvoorbeeld wanneer er per ongeluk met een schep tijdens graafwerkzaamheden op de kabel wordt gestuit. We geven hieronder enkele tips om de werkzaamheden zo goed mogelijk af te kunnen ronden.

Maak een plan

Allereerst is het belangrijk om een plan te maken. Vaak weet men wel wat precies het doel is van het aanleggen van de elektra, maar is het niet altijd duidelijk hoe dat doel bereikt moet gaan worden.

Denk daarom goed na over het gehele proces. Wat is het beginpunt? Welke hulpmiddelen moet je hebben? Wat is precies het doel en hoe wil kun je dit doel het best bereiken? In de praktijk komt dit vaak neer op vragen als: Waar komen precies wandcontactdozen? Waar komt welke verlichting? Hoe zwaar is dat allemaal? Hoeveel groepen zijn hiervoor nodig? Denk daar goed over na, om dubbele (graaf)werkzaamheden te voorkomen.

Werk met de juiste materialen

Vervolgens is het ook zaak om de juiste materialen aan te schaffen en daarmee te werken. U zult niet de eerste zijn die met een veel te dunne en niet voor buiten geschikt bevonden kabel de buitenlampen van elektriciteit wil voorzien. Schaf hiervoor de juiste materialen aan die geschikt zijn om buiten gebruikt te worden. Denk daarbij ook aan zaken als waterdichtheid.

Controleer alles voor je afrondt

Wanneer naar uw idee alle werkzaamheden afgerond zijn, test dan of alles naar behoren werkt voordat u de gegraven gleuven voor de kabels weer dicht gooit. Zo voorkomt u dat u de boel dicht hebt gegooid en er vervolgens achter komt dat een bepaald apparaat het niet doet.

Call Now Button