Om overal in huis gebruik te kunnen maken van elektra, is het noodzakelijk om stopcontacten aan te leggen bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning. Ook kan het voorkomen dat u de stopcontacten die u al in huis heeft, uit wilt breiden met extra stopcontacten. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, waar u steeds meer stopcontacten nodig zal hebben voor de nieuwe elektrische keukenapparaten die op de markt worden gebracht. Stopcontacten aanleggen is een klus die veel mensen het liefst door een specialist uit laten voeren. Toch zou u deze klus ook zelf uit kunnen voeren, mits u over het juiste gereedschap en enige ervaring beschikt.

Zelf stopcontacten aanleggen met hulp van internet

Op internet vindt u steeds meer websites met handige stappenplannen en instructievideo’s voor het uitvoeren van elektraklussen. Het aanleggen van stopcontacten is een van de klussen die in deze video’s uitgelegd worden. Door de stappen uit deze stappenplannen en video’s precies op te volgen, is de kans op complicaties na het aanleggen van de stopcontacten relatief klein. Houd er echter rekening mee dat u soms specifiek gereedschap nodig zal hebben, wat niet iedereen standaard in huis heeft.

Tip: gebruik altijd een spanningsmeter als u aan de slag gaat! Met een spanningsmeter is het mogelijk om te controleren of er spanning op onderdelen staat. Zo voorkomt u dat u een schok krijgt.

Hulp bij het aanleggen van stopcontacten

Wanneer u geen ervaring heeft met het uitvoeren van elektraklussen, of wanneer u er zeker van wilt zijn dat de kans op complicaties minimaal is, kunt u een specialist inschakelen. Onze elektriciens staan voor u klaar om u te helpen bij het aanleggen van stopcontacten, het aanleggen van aansluitpunten voor uw verlichting, enzovoorts. Op deze manier weet u nagenoeg zeker dat er geen kortsluitingen en stroomstoringen op zullen treden na de aanleg van de stopcontacten in huis.

Call Now Button