Zeker bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt u bijna niet aan het uitvoeren van elektrawerkzaamheden ontkomen. Zo zullen er nieuwe elektriciteitskabels moeten worden aangelegd, zal de meterkast moeten worden uitgebreid met extra groepen, enzovoorts. Om ongelukken en met name lichamelijk letsel te voorkomen, is een veilige manier van werken essentieel. Helaas weet niet iedere woningbezitter hoe hij of zij veilig om kan gaan met elektra en alles wat hier bij komt kijken. In dit artikel vertellen we u meer over een veilige manier van werken!

Tip: twijfelt u over uw eigen vaardigheden, bijvoorbeeld door een gebrek aan ervaring? Schakel in dat geval altijd de hulp van onze ervaren elektricien uit Utrecht in. Zo bent u verzekerd van een veilige manier van werken, wat de kans op ongelukken minimaliseert.

Tref de juiste voorbereidingen vooraf

Er zijn verschillende manieren om uzelf voor te bereiden op de werkzaamheden die u uit wilt gaan voeren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u over het juiste gereedschap en de juiste materialen beschikt voor de uit te voeren klussen. Een van de gereedschapsitems die niet mag ontbreken, is een zogenaamde spanningsmeter. Dit is een heel kleine schroevendraaiertje met een lampje aan de binnenzijde. Op het moment dat u iets aanraakt waar spanning op staat, zal het lampje gaan branden. Zo weet u precies welke onderdelen u wel, of juist niet aan kunt raken.

Ook is het verstandig om vooraf op internet te zoeken naar instructievideo’s en stappenplannen voor het uitvoeren van elektrawerkzaamheden. In deze instructievideo’s wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u bepaalde klussen uit kunt voeren. Dit verkleint de kans op ongelukken of complicaties. Complicaties die veel voorkomen bij mensen die elektraklussen zelf uitvoeren zijn bijvoorbeeld kortsluitingen of stroomstoringen als gevolg van het op de verkeerde wijze aansluiten van elektra.

Vraag om advies van een elektricien

Mochten de elektrawerkzaamheden die u uit wilt gaan voeren behoorlijk uitgebreid zijn, dan kan het fijn zijn om vooraf geadviseerd te worden door een elektricien van ons elektricienbedrijf. Wij kunnen onze ervaring inzetten om uw plannen te toetsen op de haalbaarheid hiervan. Dit voorkomt dat u de plannen voor uw elektrawerkzaamheden tussentijds aan zal moeten passen. Denk bijvoorbeeld aan plannen voor het plaatsen van nieuwe stopcontacten of aansluitpunten voor uw verlichting in bepaalde ruimtes in huis. Het kan erg vervelend zijn als pas tijdens het uitvoeren van deze klussen blijkt dat u uw plannen moet wijzigen.

Call Now Button