Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om lampen in huis te bedienen. Denk hierbij niet alleen aan het gebruik van de traditionele schakelaar, maar bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een app op uw telefoon. Deze app wordt gebruikt in combinatie met speciale lampen, die verbonden zijn met uw thuisnetwerk. Een derde mogelijkheid is het gebruik van een dimmer! Een dimmer biedt verschillende voordelen, waaronder de verbetering van de sfeer in huis. In dit artikel vertelt onze elektricien u meer over de werking van zo’n dimmer. Wist u bijvoorbeeld dat een dimmer niet standaard met ieder type lamp gebruikt kan worden?

 

Een dimmer in huis monteren aan de muur

Veel mensen plaatsen de dimmer op de plek waar voorheen een traditionele schakelaar zat. Mocht u een dubbele schakelaar hebben, dan is dit iets lastiger. In zo’n situatie kunt u een van beide schakelaars laten zitten, of kiezen voor een wandplaatje met twee dimmers. Met twee dimmers kunt u de intensiteit van de verlichting in huis nog beter bedienen.

 

Houd er rekening mee, dat er verschillende soorten dimmers zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een schuifje en een draaiknop. Het is van uw persoonlijke voorkeur afhankelijk, wat u het prettigste vindt werken.

 

Advies over het gebruik van dimmers in huis

Onze elektriciens hebben een ruime ervaring in het monteren van dimmers. In het bijzonder in het aanleggen van de elektriciteitskabels naar de dimmer toe. U kunt de dimmer zelf aansluiten. Voor het verleggen of nieuw aanleggen van elektriciteitskabels doet u er verstandig aan om onze elektriciens in te schakelen. Op deze manier bent u ervan verzekerd, dat de kabels op de juiste wijze worden aangelegd. Het kan onder meer kortsluitingen helpen te voorkomen. Heeft u toch te maken met een kortsluiting? Schakel in dat geval onze spoedelektricien in!

Call Now Button